The 2-Minute Rule for IVF

Hastanın klinik veya laboratuar verilerine göre ya hemen taze transfer yapılır ya da gebelik şansını arttırmak adına dondurulup daha sonra transfer edilir.

Bu aşamada, kadının hormonal ilaçlar alarak yumurtalıklarının daha fazla sağlıklı yumurta üretmesi sağlanır. Yumurtalıkların uyarılması, kadının vücudunun tepkisine bağlı olarak tedavi programı belirlenir ve ilaç dozajları ayarlanır. Bu süreçte, kadının sağlık durumu ve yumurtalık kapasitesi dikkatle değerlendirilir.

Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.

Bu işlem sırasına endometrium bölgesinin hekim tarafından sağlıklı bir şekilde görülebilmesi gerekiyor. Bu nedenle mesanenin dolu olması istenir. Hasta işlem öncesinde bol miktarda sıvı almalı ve tuvalete gitmemelidir.

Tüp bebek tedavisinde olduğu gibi aşılama tedavisi için de 1 yıl boyunca korunmasız bir şekilde cinsel ilişkiye girilmiş fakat gebeliğin elde edilememiş olması gerekmektedir.

Seçilen iyi kalitedeki spermler döllenmenin olacağı tüplere en yakın mesafe olan rahim boşluğuna ince bir kateter gardenımı ile verilir.

İncelenen sperm hücreleri özel tekniklerle bir hazırlık aşamasından geçirilerek aşılamaya hazır hale getirilmektedir. Bu işlem titizlikle uygulanması gereken bir Polycystic Ovary Syndrome işlemdir ve mutlaka bu alanda uzman embriyologlar tarafından yürütülmesi gerekmektedir.

Yumurta toplama işleminde vajinal ultrason eşliğinde yumurtalık içine iğne ile girilerek yumurta içeren ve folikül adı verilen içi sıvı dolu yapılar boşaltılır.

Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin 2. veya three. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir difficulty yok ise Polycystic Ovary Syndrome bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. ten ile twelve günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.

Embriyo transferi yapılırken hasta jinekolojik pozisyonunda masaya alınır. Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile temizlik yapılır.

Ayrıca, belirli laboratuvar testlerinin tamamlanması ve tedavi protokollerine uygun şekilde hareket edilmesi önem taşır.

Daha sonra olgunlaşan yumurta hücreleri, ameliyathane ortamında toplanır ve uygun laboratuvar ortamında kaliteli sperm hücreleri ile bir araya getirilir.

3. aşama olan yumurta toplama aşaması oldukça emniyetli ve kısa süren ve anestezi altında yapılan bir işlem olsa da nadiren komplikasyonlar yaşanabilir. En sık karşılaşılan komplikasyon yumurta toplama iğnesinin geçtiği alanda vajina kanamalarıdır.

Tüp bebek tedavisinin uygulanabilmesi için öncelikle bireylere çeşitli testler yapılmaktadır. Anne ve baba adaylarının üreme hücrelerinde kalıtsal olarak tüp bebek tedavisinin başarı şansını sıfileıra indirecek bir etken tespit edilemez ise bu olumlu karşılanır ve tedavi süreci başlatılabilir.

Uzmanlar, transfer esnasında ultrason eşliğinde hareket eden embriyoları gözlemleyerek en uygun pozisyonu belirler. Transfer işlemi, ince bir kateter aracılığıyla rahime yerleştirme adımından oluşur.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “The 2-Minute Rule for IVF”

Leave a Reply

Gravatar